RSS was strategically killed by Google, Facebook, and Twitter and the rest of the web followed. RSS was basically the open source TiVo of content distribution.Content not wrapped in ads, isn’t good for business. Period.

Dan danas koristim RSS za najbitnije sadržaje koje ne želim da propustim, i neizmerno mi je žao što se praktično sva distribucija sadržaja danas nalazi na društvenim mrežama.

Više o svemu ovome uskoro na ovom sajtu, već nedeljama planiram da sednem i napišem poduži tekst o planovima u vezi ovog sajta, nedavnim promenama, ali na žalost nikako da se latim posla. Neka ovo bude još jedan podsetnik.

RSS was strategically killed by Google, Facebook, and Twitter and the rest of the web followed…

Potencijalni naslednik GoProa. Kamera snima 360 video, ali to nije ono što je kul stvar. Kul je to što sve što ti treba da radiš je da je držiš… nekako, da snima. Softver kasnije radi stabilizaciju, kao i neprimetno spajanje videa iz prednje i zadnje kamere, što je zapravo način kako se dobija 360 video (svaka od kamera snima po 190º).

Primeri koje imaju na sajtu su neverovatni. I da, da ne zaboravim, osnivači su bivši zaposleni iz Instagrama, tako da se može očekivati i dobra integracija sa društvenim mrežama.

Rylo

I dok Strava i dalje pokušava da akcentuje društveni aspekt svog proizvoda, za ovako korisne informacije moramo da se oslonimo na nezavisne developere.

O’Kif je napravio alat koji pruža fenomenalan uvid u tvoje aktivnosti sa Strave iz godine u godinu. Meni je posebno interesantan pregled PR-ova po segmentima, što vrlo jasno ukazuje na rezultate treninga.

Na primer, ja sam saznao da sam u 2015. segment Beočin – Crveni Čot popeo za 37:30 (samo jedan pokušaj), u 2016. sam ga penjao za 31:20 kroz pet pokušaja, a u 2017. lični rekord mi je 29:58.