Radna površina iMac 27``

Veliki sam fan minimalizma kada dođe do radne površine – kako na računaru, tako i kada se radi o radnom stolu. Kao što možete videti na radnoj površini računara nikada ne držim fajlove, nemam niti jednu ikonicu, čak i je i dok nevidljiv, a prikazuje se prelaskom kursora miša kod leve ivice ekrana.

Safari je aplikacija koja je non–stop otvorena (ekstenzije koje vidite sa desne strane su eksperimenti, ne koristim ih inače), i u njemu koristim sites koji mi je podešen na 6 polja sa sajtovima koje najčešće posećujem. Takođe imam naviku da za bukmarkse koristim simbole, a ne pune nazive, i pored linkova do nekih bitnih sajtova[1] imam samo dva foldera sa ostalim bukmarksima i ostatak su bukmarkleti koje koristim svakodnevno.

Što se tiče radne površine stola, na njemu se nalaze – uz računar, bežičnu tastaturu i miš – iPad, telefon, Do.Pad i 960.Pad, olovka i eventualno dokumenta koja su mi bitna za taj dan (ugovori, računi, izvodi, itd)

1Najbitnije bukmarkse držim ili ovde ili u ova dva foldera koje možete videti jer se sites ekran ne sinhronizuje sa iOS spravama.