Sa početkom sezone 2017 sam napravio plan treninga gde dva puta nedeljno treniram ujutru, što znači da trening počinje između 06:30 i 07:00. 

Ovi treninzi su uvek kraći (do 2 sata) i jačeg intenziteta, dakle bez vozikanja i akcenat je na efikasnosti. 

Jedan od ta dva treninga su obavezno (za sada barem) intervali na pragu. 

Odabrao sam da radim ovaj trening na Popovici koja mi je super zbog blizine što čini da ceo trening završim za 1.5h. Idealno za pre posla. Venac bi jedini bio bolji (iako je malo dalje) zbog konstantnog gradijenta brda, ali to penjem samo kad moram tako da je Popovica pun pogodak što se mene tiče. 

Trening: 4 puta po 6 minuta na pragu*, pa 3 minuta pauze. 

Relive.cc (video) – Strava 

Intervali ujutru ne izgledaju baš nešto posebno, kad gledaš ovako na ovom Relive.cc videu. 30km, mož’ misliti… Ali izuvanje je od treninga, pogotovo danima kao što je bio danas kad noge baš i nisu htele da slušaju. Sa druge strane danas nije bilo vetra na Popovici, koja je poznata po tome da je jedino brdo na svetu gde vetar uvek duva u facu, bez obzira u kom smeru se krećeš. 

Pre toga zagrevanje 20 min, i hlađenje isto toliko jer je to vreme koje mi je potrebno da dođem i vratim se sa Popovice. 

Što se tiče klope, odmah po ustajanju u 05:45–06:00 pojedem kašu (ovas 50g) sa bananom ili jabukom, čiom, semenom lana, i eventualno još nekim dodacima (urma, suvo grožđe, sve zavisi), i čašu vode ili isceđenu pomorandžu, limun, grejpfrut, šta god. Ovih cca 400kcal mi je dovoljno da izguram trening. Dok traje trening sam na vodi, a čim završim sa intervalima na putu do kuće pojedem jednu Frutabelu, ili neku proteinsku čokoladicu sa cca 30g šećera (dodatnih cca 150kcal). Nakon toga dan teče normalno što se tiče ostalih obroka. 

U narednih nekoliko postova planiram da zabeležim i ostale treninge koje radim, najviše zbog toga da bih ih se sećao kasnije, jer ipak je ovo dnevnik

  • Moj prag (FTHR) je oko 173 bpm.