Na domaćem uglednom forumu DevProTalk na kome se okupljaju ljudi koji mahom svoj hleb zarađuju na internetu – povodom neosnovanog hapšenja dvojice mladića koji stoje iza sajta FreeBetting.net[1] – javila se majka jednog od optuženih:

Završavali su fakultete u vreme najveće inflacije u zemlji i u najtežem društvenom trenutku. […] Niko se u ovoj zemlji nije bavio mladim ljudima, ni kako preživljavaju, ni gde da ih zaposli, ni kako će osnovati porodice. Uprkos tome oni su se trudili da svojim umom i radom obezbede sebi i svojoj porodici normalan život. Smišljali, pokušavali, radili razne poslove. Učili jezike, usavršavali programiranje, pratili tehnološka dostignuća i 2002. postavili i registrovali freebetting.net. Nikog u ovoj zemlji nije bilo briga odakle im novac da prežive do 2005. kada su imali veoma malu dobit od svog danononoćnog rada na sajtu. Tek sada, kada su u ovu zemlju uneli neki značajni inostrani novac, državi je bilo važno što oni postoje! Da im naravno stane na put, jer se bave “kriminalnim poslovima”.

Ova optužnica je zaista dno dna, i pokazuje koliko je državi zaista stalo do običnog čoveka (čini se isto koliko i tada kada su ovi momci studirali, po rečima majke).

Političari (konkretno pravosuđe u ovom slučaju) su još jednom uspeli da me postide zemlje odakle sam.

1Pročitati dotičnu temu u celosti za kontekst.

Hvala vam, deco!