Pre neki dan se održao Blizzcon 2016, i ja kao i mnogi drugi sam se poprilično zainteresovao oko novosti vezanih za Diablo III. Bilo je tu mnogo spekulacija, da li će najaviti četvrti nastavak, novu ekspanziju, ili apsolutno ništa novo… U jednom momentu je procurela grafika na kojoj se vidi lik koji do sada nije postojao u igri, i manje-više je bilo očigledno da će “velika” novost vezana za DIII na ovom Blizzcon-u imati neke veze sa njom. 

Kako je Blizzcon prošao, sada znamo da dobijamo novu klasu necromancer-a, što je super jer su oni uvek bili moja omiljena klasa za igru, i do sada sam morao da se zadovoljim igranjem u ulozi Witch Doctor-a. Poznavajući kako Blizzard tretira Diablo franšizu, i kojim tempom rade, mislim da možemo očekivati novu ekspanziju/patch sa Necromancer-om u Q4 2017. 

U ovom videu možete videti sve novosti vezane za novu klasu. 

A ovde možete pročitati kompletan pregled svih novina za DIII. 

Alternative 

Realno, Diablo je jedina igra koju sam ja ozbiljnije igrao — dobro, malo sam ozbiljnije igrao i God of War — i jedina koju zaista mogu da kažem da poznajem. Zapravo ni ne interesuje me ni jedna druga igra, i do sada kad god sam probao neku od alternativa, ni jedna nije uspela da mi zadrži pažnju i da je igram duže od par sati. 

Poslednji put kad sam probao da igram nešto novo je bilo pre par godina, i ako se ne varam uzeo sam Torchlight (možda je bio i Torchlight 2, ne sećam se), i nisam bio oduševljen iako su je tada na sva usta hvalili kao: “super igricu koja je ista kao Diablo”. 

Kako se polako primiču novogodišnji praznici koji su manje-više jedino vreme kada mogu malo više vremena da posvetim igranju, videći kako nema ništa novo oko DIII još neko vreme, krenuo sam ponovo da se informišem oko alternativa i vidim šta ima novo. 

Sastavio sam listu od nekoliko igrica koje deluju dovoljno zanimljivo, i pre svega dovoljno slično Diablu jer mi je to ipak bio glavni kriterijum. 

Path of Exile 

Igra za koju kažu da je nešto najbliže Diablu što je napravljeno do sada, i definitivno deluje impresivno. Veliki plus je to što je besplatna. 

Grim Dawn 

Definitivno zanimljivo, i obećavajuće. Igra je distribuirana kroz Steam, i košta $25.00. 

Wolcen 

Sudeći po skrinšotovima, igra izgleda apsolutno predivno ali je i dalje prepuna bagova. Prognoziraju barem 6 meseci do igranja bez frustracije, i zapravo dostizanja upeglane verzije igre. €19.99 kroz Steam za rani pristup. 

MU Legend 

Diablo kao MMO. Trenutno u zatvorenoj beti. 

Torchlight 2 

Neizbežan naslov, ali kao što rekoh iz nekog razloga mi nije legao kad sam ga probao ranije. Svakako zaslužuje da se nađe na ovoj listi. 

Guardians of Ember 

Ova igra mi deluje zanimljivo, ali sudeći po tizeru, priča malo škripi, mada možda grešim i zato sam je ipak uvrstio u ovu listu. Prijava za rani pristup ide kroz Steam. 


Sada, kada sam naveo meni lično najzanimljivije naslove, ima ih još nekoliko koje ne bih da zapostavim, ali moram priznati da mi nisu nešto preterano zanimljivi, mahom zbog priča sa kojima ne mogu baš da se povežem. 

To su: 

  • Marvel Heroes, 
  • Sacred 2 (ovde je priča još i OK, ali mi se čini da je igra jako spora), 
  • Realms of Ancient War, 
  • Titan Quest (izašao je remake kao anniversary edition), 
  • The Incredible Adventures of Van Helsing. 

Ukoliko si ljubitelj RPG žanra, voliš Diabla, i mrzi te da tražiš po netu, nadam se da će ti ovaj siže pomoći da nađeš nešto novo da igraš.