NaBrzaka.com

Iako ideja nije ništa novo, prilično sam siguran da bi ovakav sajt bio koristan mnogim ljudima, pogotovo onima koji su poput mene — ne dovoljno zainteresovanih da proveravaju i čitaju novosti na raznim sajtovima svakodnevno, ali ipak zainteresovanih dovoljno da budu generalno informisani.

Upravo iz ovog razloga sam se odlučio da pokrenem sajt NaBrzaka.com na kome će svaki dan biti objavljeno nekoliko sumiranih najbitijih novosti sa linkovima za čitanje istih u detalje na izvornim sajtovima odakle su preuzeti. Sajt je potpuno prilagođen — i sadržajno, i dizajnom — za pregled novosti na brzinu, i iz pokreta (idealno ga je pregledati sa mobilnog telefona).

Neki od glavnih razloga za pokretanje ovakvog sajta su sledeći:

  • sajtovi novinskih kuća pružaju u glavnom katastrofalno korsničko iskustvo (sa izuzetkom Kurira koga retko kad posećujem, ali koji je tehnički dobro izveden) jer su prekriveni reklamama, i nisu dizajnirani sa korisnikom na prvom mestu
  • nemanje vremena za vijanje bitnih novosti među gomilom žute štampe
  • pompezni naslovi koji retko kada opravdaju otvaranje stranice u želji za čitanjem teksta

Ukoliko ste zainteresovani, namestite bukmark u svoj brauzer i telefon, i na miru pregledajte najbitnije novosti na kraju svakog dana, i ukoliko želite da budete u toku kada se novosti objavljuju i osvežavaju, pratite @NaBrzaka na Twitter-u.