Veoma dobar tekst za sve koji razmišljaju da počnu da vežbaju, ili one koji se konstantno bore sami sa sobom oko odlazaka u teretanu, ili na neki sport. 

For example, I train every Monday, Wednesday, and Friday at 6pm. I don’t have to think about when I’m going to train. I don’t sit around and wonder which days I’ll feel motivated to lift. I don’t hope that I’ll have some extra time to workout today. Instead, I put it on the schedule and then organize my life and responsibilities around it (just like you would organize your day around your class or your meeting or your kid’s baseball game). 

Emfaza je moja, i mislim da je ovo suština ne samo vežbanja, već uspešnog obavljanja bilo koje delatnosti u životu generalno. 

Ljudi se opiru organizovanom životu i obavezama, previše cene bezazlenost i slobodu adolescencije u kojoj su nekako večno zarobljeni, i iz tih razloga ne daju sebi šansu da ostvare uspehe. 

Vrlo lako je nazvati ovo stanje nedostatkom motivacije, ili depresijom, ali se u suštini sve svodi na nedostatak organizacije i poštovanja obećanja koja napravimo samima sebi. 

Stvari nikada neće postati lakše, život vremenom donosi sve veće probleme, koji zahtevaju sve veći nivo odgovornosti. 

Uredi svoj život prema sebi i sopstvenim preferencijama, u ovoj zemlji je on dovoljno težak i bez samonametnutih tereta i kuknjave. 

Uozbilji se, radi, bez izgovora. 

6 Truths About Exercise That Nobody Wants to Believe