Za rođendan firme uzimam 01.09.2008. kao datum kada je osnovan DOO, iako je Superawesøme zapravo osnovan kao agencija godinu dana ranije, tačnije 01.08.2007.

Šesdeset meseci. Uzastopno. Zvuči potpuno nerealno kada pogledam u nazad. Pet godina na Vebu je kapiram jedno 15 u realnom životu…

Gomilu stvari sam uradio pogrešno, ali po svemu sudeći i par stvari kako treba.

Pre dve godine sam bio spreman da dignem ruke od svega, nisam imao volje da radim ono što inače volim da radim, i osećao sam se potpuno poraženim. Firma je gubila suosnivača, ja sam bio sve više siguran da nisam za ovo, i da treba da prestanem da se igram preduzetništva. Sve je bilo tako teško…

Superawesøme trenutno zapošljava dvoje ljudi na puno radno vreme, sarađuje sa nekoliko bliskih partnera, ima četiri stalne mušterije, dva servisa koje razvija u ličnoj režiji, i nezvanični “Friends of Awesome” program koji pomaže malim biznisima oko prisustva na Vebu na bazi razmene usluga, ili pro-bono.

Mogu da se pohvalim da smo za ovih pet godina u operaciji konačno uspeli sebi da obezbedimo luksuz da radimo isključivo na projektima koji nam se čine interesantnim, u koje verujemo, ili koji nam se jako lepo isplate, da nam dan čini 5 radnih sati, da striktno ne radimo vikendima, i da smo potpuno flegmatični na pomen reči “hitno”.

Stvari nikada nisu postale lakše, niti očekujem da ikada postanu.

Hvala Miši i Duški, Jovani, Petru, i Stefanu.

Idemo dalje.